De kracht van de gitaar : een doe-het-zelfmethode : liedjes begeleiden met akkoorden - Degel, Hans, ....- (Tienen : De Groene Gedachte, 2014)
Deze unieke leermethode met foto's en meespeel-CD is ideaal voor autodidacten van 8 tot 88 jaar! Het boek 'De kracht van de gitaar' is bedoeld voor iedereen die interesse heeft om gitaar te leren spelen. Jong en oud kunnen hiermee aan de slag. Auteur Hans Degel koos liedjes omwille van de geringe moeilijkheidsgraad; liedjes die volwassenen en kinderen graag horen en die in ons muzikale geheugen staan gegrift. Die keuze was bepalend voor de samenstelling van dit boek met vingerzetting en meespeel-CD. Dit is een boek waarmee werkelijk elkeen aan de slag kan. Mits enige inzet wordt op vrij korte termijn al resultaat gegarandeerd. Tal van bekende Nederlandse en Belgische artiesten leverden hun bijdrage... Boudewijn de Groot verdient een speciale vermelding want hij was de eerste die zich achter deze leermethode schaarde en Hans aanmoedigde het boek op de wereld te zetten.
Keywords: Gitaren -- Instructie; Gitaren -- Techniek