Wat met kunst & geld - Buekers, Martinus, ....-; Laermans, Rudi, 1957-; Van Looy, Bart, ....- (Leuven : LannooCampus, 2014)
De Wat met-reeks wil het maatschappelijke debat over belangrijke thema's die de mens raken op een kritische manier wetenschappelijk onderbouwen. De publicaties scheiden feiten van fictie, reiken de nodige voorgeschiedenis aan, wijzen ons op de dilemma's en bieden een duidelijk toekomstperspectief. Wat met kunst en geld? De relevantie van kunst voor de maatschappij wordt regelmatig in vraag gesteld. Los van deze discussie is kunst onmiskenbaar ook een economisch gegeven. Als het nut van kunst stof tot debat is, dan is de financiering ervan dat al helemaal. Veelgehoorde vragen zijn: - Waarom subsidiëren we kunst? - Wat is de maatschappelijke bijdrage van kunst? - Wanneer heeft een kunstenaar recht op subsidie? In Wat met kunst en geld? wordt ieder aspect van deze kwestie behandeld zodat de lezer met kennis van zaken kan deelnemen aan het debat.
Keywords: Kunst -- Budget