How cool brands stay hot - Van den Bergh, Joeri, 1971-; Behrer, Mattias, ....-; Van Damme, Paul, ....- (Tielt : Lannoo, 2014)
Dit boek gaat over marketing gericht op de Generatie Y, jongeren geboren tussen 1982 en 2001. Het behandelt methodisch hoe je die groep met een commercieel merk moet benaderen. De methode heet CRUSH: Cool, Real, Unique, Self-Brand Identification en Happiness. De auteurs hebben zelf hun sporen in de marketing verdiend bij een serie wereldmerken (Heinz, MTV, H&M enzovoort). De focus op Generatie Y is niet willekeurig: dit blijkt een groep te zijn die ook ouderen sterk in hun koopgedrag beïnvloedt. Het sterke van het boek is de methodische aanpak (geen simpele slogans) en de focus op Generatie Y. Nooit eerder vond ik dit zo sterk terug in een marketingboek. Lezers moet men zoeken onder ondernemers, mensen die verantwoordelijk zijn voor acquisitie van klanten en studenten aan economische opleidingen. Dat is een flinke groep. (C. Joosse) . © NBD Biblion
2e herz. en geactualiseerde ed. van de 1e ed. verschenen o.d.t. Maak je merk cool (2011)
Keywords: Marketing