Waar gaan ze naartoe? : trajectbegeleiding van jongeren in een risicomaatschappij - Naert, Jan, 1977-; Colle, Peter, ....- (Leuven : LannooCampus, 2014)
Volg kwetsbare jongeren van nabij met trajectbegeleiding Waar gaan ze naartoe? bespreekt de opties voor individueel werken met de methodiek trajectbegeleiding binnen de hedendaagse context. Het verhaal krijgt vorm aan de hand van het aanbod dat werd ontwikkeld in het jeugdwelzijnswerk in Gent. De auteurs gaan in op vragen als: hoe bereiken trajectbegeleiders de jongeren, hoe komen ze tot (hulp)vragen, hoe ondersteunen zij jongeren om te werken aan hun eigen situatie? Dankzij een gelijkwaardige ondersteuning op maat, slagen jongeren erin terug greep te krijgen op hun situatie. Het boek biedt verder een inkijk in de specifieke dynamiek van het individuele begeleiden binnen het groepsaanbod van het jeugdwelzijnswerk en binnen de context van de recente ontwikkelingen binnen de jeugdzorg. Het geeft aanbevelingen voor een brede groep jeugdwerkers, jeugdhulpverleners en hun coördinatoren over de methodiek, de achtergrondkaders en de randvoorwaarden tot implementatie. Waar gaan ze naartoe? richt zich tot alle professionelen die werken met jongeren in maatschappelijk kwetsbare posities: jeugdwerkers, leraren, studenten sociaal werk en orthopedagogiek. (flaptekst)
Keywords: Jeugdzorg -- Methodiek; Jeugdzorg -- Vlaanderen