Burn-out : boordevol tips om (opnieuw) plezier te beleven aan je werk. - Swinnen, Luc, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2014)
Hoe en waarom ontstaat een burn-out? Welke karaktereigenschappen veroorzaken stress? Hoe kun je een burn-out voorkomen dan wel behandelen? Met tienstappenplan gebaseerd op Rationeel-Emotieve Therapie en praktische tips als opruimen en organiseren, gezonde voeding, juiste balans tussen werk en privé etc. Ongeveer 9% van de Belgische werkzame beroepsbevolking heeft last van burn-out klachten. Vooral mensen met kenniswerk hebben er last van. En dat al vanaf 35 jaar. Vaak voel je de bui al lang vooraf hangen. Je voelt je leeg en uitgeput – ook emotioneel – na een werkdag en 's morgens ben je al moe bij de confrontatie met het werk. Veel mensen met een dreigende burn-out hebben ook een erg negatieve kijk op de wereld. En dan is er nog de bore-out: je dood vervelen door altijd maar hetzelfde werk te herhalen. Samengeteld krijgt zowat 15% van de kenniswerkers met deze erge vormen van uitputting te maken. In dit boek leer je burn-out en bore-out tijdig herkennen op een ogenblik dat er nog iets kan gedaan worden. En dan kun je aan de slag. Stress- en burn-out-specialist dr. LUC SWINNEN reikt praktische tips, technieken en vragenlijsten aan om de symptomen tijdig te herkennen. Vanuit een praktische en positieve invalshoek ontdek je wat je eraan kunt doen. Het boek biedt een inspirerend stappenplan aan met duidelijke voorbeelden, zodat jouw zelfvertrouwen en jouw werkplezier weer toenemen. Aan de slag!
Keywords: Bore-out.; Burn-out.