Het organisatiemerk is van iedereen : samensturende managers, medewerkers en stakeholders (Amsterdam : SWOCC, 2012)
De wereld van het merk en de wereld van de organisatie zijn de afgelopen twintig jaar naar elkaar toegegroeid met de opkomst van corporate branding: het beschouwen van een organisatie als merk. Deze SWOCC-publicatie sluit aan bij de zogenoemde derde golf van corporate branding. Hierin wordt het organisatiemerk gevormd in de interactie tussen de vele verschillende stemmen die er via ontelbare oude de nieuwe communicatiemiddelen gezamenlijk betekenis aan geven. De tijd dat communicatie kon worden opgevat als eenzijdig proces van zenden is daarmee definitief voorbij. In deze publicatie worden het organisatiemerk en het proces van organisatiebranding in het communicatief perspectief van framingtheorie geplaatst. Via de begrippen identiteit, cultuur, imago, stakeholders en visie wordt een dynamisch organisatiemerk gedefinieerd als een frame, een bepaald kader.
Keywords: Corporate branding; Merken; Organisaitemerk