Kleuters bewegen : een lessenpakket bewegingsopvoeding voor kleuters. - Berden, Delphine, ....-; Boone, Marc, 1955-; De Crits, Marc, ....-; Noerens, Marleen, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2004)
Kleuters bewegen bevat 210 uitgeschreven lessen. Dat betekent 70 lessen voor elke leeftijdsgroep (eerste, tweede en derde kleuterklas). Elke les is ruim voorzien van didactische tips en suggesties voor remediëring. De lessen zijn opgedeeld in zes bewegingsgebieden: Grootmotorische bewegingen Kleinmotorische bewegingen Complexe bewegingsvaardigheden Lichaamsbewustzijn, lateralisatie, dominantie Bewegen in ruimte en tijd Ritme en expressie Watergewenning Kleuters bewegen voorziet een haalbare en zinvolle observatiefiche per klas. Voor kleuters met motorische problemen is er een eenvoudige, diagnostische observatie ontwikkeld. Bij het lessenpakket horen ook 80 bewegingsprenten op stevig papier.
[3]. Bewegingsprenten
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs