Laat leraren schitteren : inspiratiegids voor leraren en lerarenopleidingen van morgen - Wouters, Ruth, ....-; Haven, Rudi, ....-; Winters, Annemie, ....-; Boelen, Bart, ....- (Leuven : LannooCampus, 2014)
Laat leraren schitteren wil een constructieve bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over de hervorming van het secundair onderwijs. De auteurs onderzochten - in het kader van een kernproject van School of Education - de implicaties voor de lerarenopleiding en bundelden bevindingen uit literatuur, interviews met experts en gesprekken met lerarenopleiders en schoolleiders. Het resultaat van dit praktijkonderzoek toont vijf verander(en)de verantwoordelijkheden voor leraren en lerarenopleidingen aan. Zo is de leraar van de toekomst meer dan alleen kennisoverdrager, en treedt hij/zij ook op als competentieontwikkelaar, diversiteitsbegeleider, maatschappelijk geëngageerd vakdeskundige en leer- en keuzebegeleider. Introducties in het thema, praktijkverhalen, actieve werkvormen en methodieken inspireren om de professionele ontwikkeling van (toekomstige) leraren te realiseren. (flaptekst)
Keywords: Lerarenopleiding -- Vlaanderen; Onderwijsvernieuwing -- Secundair onderwijs -- Vlaanderen