Show your work! : 10 manieren om je creativiteit met de wereld te delen - Kleon, Austin, ....- (Tielt : Lannoo, 2014)
Omdat zelfs het werk van de creatiefste geesten niet altijd wordt opgepikt door het grote publiek: 10 manieren om je creativiteit met de wereld te delen en het maximum uit je ideeën te halen. 1. Je hoeft geen genie te zijn 2. Denk in processen, niet in producten 3. Deel elke dag iets kleins 4. Open je curiositeitenkabinet 5. Vertel goede verhalen 6. Draag je kennis over 7. Word geen menselijke spam 8. Leer incasseren 9. Je ziel in de uitverkoop 10. Houd vol
De Amerikaanse kunstenaar/schrijver/spreker Austin Kleon heeft een vervolg geschreven op zijn bestseller 'Steal like an artist' (2012). Hierin laat de populaire out-of-the-box denker zien hoe je als creatieveling je werk beter kunt laten opvallen. Want een goed idee (thema van zijn eerste boek) is niet genoeg, je wilt ook dat het wordt opgepikt. Zijn kernboodschap luidt: houd je creativiteit niet voor jezelf, maar deel haar met de wereld. Kleon stelt dat het delen van je creativiteit en je werk 'vanzelf' geïnteresseerden aantrekt en dat de feedback, kritiek of tips je alleen maar beter maken in je werk. Belangrijk hierbij: denk in processen, niet in producten. Het lijken simpele tips, maar ze breken toch radicaal met de gangbare denkwijze dat je je werk moet af-/beschermen. Het boek is de uitwerking van een lezing die Kleon eerder heeft gegeven aan studenten. Uitgave in klein, vierkant formaat, zwart-wit, eigentijdse lay-out, geïllustreerd. Een inspirerend boekje, een bestseller in de Verenigde Staten en ook hier goed voor 'n flinke lezerskring. (Herman Ahaus) © NBD Biblion
Keywords: Creativiteit; Marketing