De kleine Piketty : het kapitale boek samengevat - Van Bergen, Wouter, ....-; Visser, Martin, ....- (Amsterdam : Business Contact, 2014)
'Capital in the 21st Century' van Thomas Piketty is ontegenzeggelijk een belangrijk boek, dat zeker niet alleen voor politici en economen is bedoeld: thema's als kapitaalverdeling en vermogensongelijkheid gaan iedereen aan. De kloof tussen arm en rijk wordt almaar groter. Maar 700 pagina's historisch-economische analyse vraagt veel van een lezer. Daarom hebben financieel journalisten Wouter van Bergen en Martin Visser het boek helder voor u samengevat. Ze voegen een apart hoofdstuk toe over de Nederlandse situatie, maar presenteren verder een ongekleurde en volledige weergave van wat Piketty in zijn magnum opus beweert. U leest dit boekje in hooguit twee uur uit. Daarna kunt u de discussies volgen en uw eigen oordeel vormen.
Samenvatting van het boek: Kapitaal in de 21e eeuw (Le capital au XXIe siècle) van Thomas Piketty
Keywords: Ongelijkheid -- Vermogens; Verdeling -- Arm en rijk