Basis voor verantwoord trainen. - Vrijens, Jacques, 1938-; Bourgois, Jan, 1960- (Sint-Amandsberg : PVLO, 2011)
Dit is een standaardwerk dat iedereen die van ver of van dicht met de sport heeft te maken gewoonweg moet hebben. Niet alleen om mee te pronken of omdat het mooi oogt in de stijlvolle boekenkast, maar vooral omdat het een begrijpelijk en gebruiksklaar instrument is om doorzicht te krijgen en om zich te verdiepen in de trainingsleer. Deze nieuwe, grondig herwerkte en uitgebreide - lees minder uitgave van dit standaardwerk kwam tot stand door de samenwerking van een aantal experten verbonden aan de drie Vlaamse Universiteiten met een opleiding in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Basis voor verantwoord Trainen richt zich tot de trainers, de atleten, de sporthumaniora's, de opleidingen lichamelijke opvoeding aan de hogescholen en universiteiten, de Vlaamse Trainersschool en naar elkeen die zich via sport fysiek en mentaal fit wil voelen.
Hoofdstuk 1 : Historisch overzicht en toekomstvisie Hoofdstuk 2 : De fysiologische basis van de training Hoofdstuk 3 : De basisstructuur van het trainingsproces Hoofdstuk 4 : Uithoudingsvermogen Hoofdstuk 5 : Kracht Hoofdstuk 6 : Snelheid Hoofdstuk 7 : Lenigheid - warming-up - Cooling-down Hoofdstuk 8: Coördinatie en techniektraining Hoofdstuk 9 : Planning en periodisering van de training Hoofdstuk 10 : Jeugdtraining Hoofdstuk 11 : Vrouw en sport Hoofdstuk 12 : Senioren en sport Hoofdstuk 13 : Prestatievermogen en training op hoogte Hoofdstuk 14 : Recuperatie - overbelasting - overtraining
Keywords: Training