Ollie - Dunrea, Olivier, ....- (Wommelgem : Van In, 2015)
Ollie is eigenwijs. Hij komt niet uit zijn ei. Gonnie en Gijsje proberen van alles om Ollie eruit te krijgen. Niets helpt. Tot Gonnie en Gijsje iets bijzonders zeggen ... Twee gansjes wachten heel lang voordat Ollie uit zijn ei komt. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Dit is Ollie"... een ei! De gansjes Gonnie en Gijsje wachten met spanning op het moment dat Ollie eindelijk uit het ei zal breken. Maar hij wil er niet uit, beweegt wel, verstopt zich in het stro en rolt weg, met Gonnie en Gijsje erachteraan... Ze gaan boven op het ei zitten en zeggen dat hij dan maar moet blijven zitten. Dan komt er een barst... en Ollie komt te voorschijn. Best herkenbaar voor kleuters die vol ongeduld wachten op de geboorte van een broertje of zusje. Geen woord te veel in dit stevige kartonboekje. Enkele fijne details -- wat bloempjes, een muisje, bijtjes -- verlevendigen de sobere tekeningen, die echter in al hun eenvoud heel sprekend en dynamisch zijn. Het gele stro, groene gras en grijsblauw voor het ei in zachte tinten contrasteren mooi met het helgeel van de twee figuurtjes en met het blauwe en rode van hun laarsjes. Een heerlijk rustig boekje en een verademing tussen al die bontgekleurde, drukke illustraties in boeken voor de allerkleinsten. [Josee Goyvaerts] Copyright (c) Vlabin-VBC, 2005, Bron: http://www.deleeswelp.be
Ollie
Keywords: Eieren; Geboorte; Gezinsuitbreiding