Volleybal : 2 tegen 2 : spelenderwijs & top. - Rutten, Jos, ....- (Kinrooi : Jos Rutten, 2012)
Dit boek beschrijft twee tegen twee situaties in volleybal en is bedoeld als gids en ideeënboek voor trainers, leerkrachten en studenten Lichamelijke Opvoeding. Naast veel theoretische informatie bevat het boek 28 voorbeeldlessen en -trainingen die onmiddellijk toepasbaar zijn in de school of in de club. Honderden tekeningen en foto's illustreren en verduidelijken de tekst. Alle lessen en trainingen zijn uitgewerkt voor de vier spelniveaus van de spelgroep twee tegen twee: - niveau 2.0 (opbouw via een combinatie van vang-werp-technieken en volleybaltechnieken) - niveau 2A (opbouw na een balbots) - niveau 2B (opbouw met twee spelers naast elkaar) - niveau 2.C (opbouw met twee spelers achter elkaar). De oefenstof is - in elke les en training - stapsgewijze opgebouwd rond een thema en wordt in speelse situaties aangeboden. Ze evolueert vanaf het algemeen gedeelte via het specifiek gedeelte naar één of meerdere spelvormen. Twee tegen twee is een kerngroep waarin al veel aspecten van het zes tegen zes spel ontwikkeld worden. Bovendien wordt het graag en veel gespeeld, niet alleen in een sporthal maar ook in het zand (beachvolleybal), niet alleen door jeugd maar ook door volwassenen.
Keywords: Volleybal