De wereld in een doos : ontdekdozen rond natuur en techniek. - Polfliet, Maddy, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2014)
Deze map is een verzameling van verschillende ontdekdozen die in aanraking komen met alle domeinen van het leerplan, maar vooral techniek en natuur onder de loep nemen. De kinderen gaan spelenderwijs inzichten verwerven op de wereld rondom hen.
Thema's in deel 2: Speurdoos - Potje open, potje toe - Wriemelhandel - Snuffeldoos - Doppen - Knopen - Vouwdoos - Tangram - Elektriciteit - Drijven en zinken - Toverdruppels - Bubbelbellen - Knipperdeknip --- kijkkaarten, uitknipkaarten, ontdekkaarten
Keywords: Natuureducatie; Technologische opvoeding -- Kleuteronderwijs; Wereldoriëntatie -- Kleuteronderwijs