Internationale correspondentiewijzer : taalhandboek voor het: Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans - Schroevers, Sander, 1963- (Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, 2015)
In de Internationale Correspondentiewijzer geeft Sander Schroevers vele bruikbare tips om effectiever te corresponderen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Want wie wel eens correspondeert in die talen, weet hoeveel tijd daar in kan gaan zitten. Deel I van dit boek schenkt onder meer aandacht aan zaken als lokale digitale terminologie en solliciteren over de grens, maar evenzeer aan bijvoorbeeld Skype en WhatsApp. Het gaat verder in op taalzaken als interpunctieverschillen, landspecifieke alfabetten en natuurlijk de landeigen zakelijke briefindelingen. In deel II vind je aparte, overzichtelijke tabellen met tekstbouwstenen per taal. Deel III biedt tenslotte handige naslag, met tips over onder meer correcte postcodes, verzendadressen, achternamen en ondernemingsvormen. Met dit boek schrijf je betere mails of brieven naar België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje.
Keywords: Correspondentie