Jij en ik, kleine beer - Waddell, Martin, 1941-; Firth, Barbara, ....-; Niskos, L. M., ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2014)
Kleine Beer wil spelen, maar Grote Beer heeft nog veel werk te doen. Daar wil Kleine Beer best bij helpen.
Grote Beer moet werken maar Kleine Beer wil spelen, dus helpt Kleine Beer Grote Beer met hout halen, water sjouwen en het hol opruimen waarna Grote Beer allerlei spelletjes met Kleine Beer speelt. Tussen alle bekende berenverhalen (van Minarik, Hans de Beer, Milne, Max Velthuijs) zijn die van Waddell populair bij peuters en kleuters. Dit verhaal ademt geborgenheid, vriendelijkheid en vertedering zonder echt te verrassen. De aquarellen beslaan twee hele bladzijden en zijn met potlood geaccentueerd. Met veel grappige details laten ze een ideale vader - kind verhouding zien. De tekst staat in eenvoudige woorden en in een grote letter verspreid over de zachtgetinte illustraties. (Cecile Beijk-van Daal) © NBD Biblion
Keywords: Beren; Dagelijks leven; Spelen