Hoe passie je leven redt : handleiding voor een boeiend bestaan - Morel, Maarten, ....- (Antwerpen : Standaard Uitgeverij Professional, 2013)
Passie, dat is waar het om draait in deze handleiding voor een boeiend bestaan. Waar sommigen van ons al vrij vroeg weten waar hun passie ligt, zijn er anderen die door allerlei factoren juist hun passie hebben laten uitdoven, of zelfs nooit hebben ontdekt. De auteur biedt een praktisch stappenplan, waardoor de lezer er achter kan komen wat daar de oorzaken van kunnen zijn en hoe men deze aan kan pakken. Dit zodat men de eigen passie kan (her)ontdekken. Dit stappenplan wordt afgewisseld met velerlei anekdotes van uiteenlopende mensen, die de auteur heeft gesproken over dit onderwerp. De passie van Morel zelf is duidelijk: zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en volop passioneel van het leven kan genieten. (J. Hofte) © NBD Biblion
Hoe passie je leven redt is een boek over nieuwe aanpak van werk en leven waarin passie centraal staat . Dit boek is een werkinstrument voor iedereen die individuen, teams, bedrijven en organisaties begeleidt, en ook voor iedereen die aan zijn persoonlijke geluk wil werken. We willen allemaal uniek zijn, met een zinvolle job, een opgeruimd huis en de ideale partner. En toch lijkt soms elke dag op de vorige. Duren de vergaderingen te lang en is elke kamer al een mesthoop de dag nadat de poetsvrouw kwam. Je kijkt 's avonds in de spiegel en ziet een lege blik. Waar is je echte leven naartoe? HR-specialist Maarten Morel vertelt in dit boek hoe passie de sleutel kan zijn om zelf aan de slag te gaan. Wat zijn de kansen die passie biedt? Hoe vind ik mijn passie terug? En hoe geef ik ze dan de ruimte die ze verdient? Hoe passie je leven redt leert je nadenken over je volgende stappen. Zo leer je een nieuwe aanpak van je werk en je leven.
Keywords: Persoonlijkheidsvorming; Levenskunst