Moet je doen : beeldende vorming: groep 1-2 : handleiding - van Baaren, Rolanda, ....-; Van Dijk, Patricia, ....-; Hunziker, Martin, ....-; De Groot, Ino, ....- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Bij de module beeldende vorming krijgen de leerlingen tal van uitdagende en aansprekende opdrachten. Ze gaan hiervoor op zoek naar hun eigen oplossing. Centraal in die zoektocht staat altijd een kunstwerk. Een kunstwerk met een verhaal en een betekenis voor kinderen. Zo wordt de opdracht voor de leerlingen betekenisvol en worden ze uitgenodigd om te (leren) verbeelden. Kleuren, knippen, tekenen, vouwen, zagen; het zijn allemaal vaardigheden die leerlingen in deze module leren.
Lessen in de handleiding voor groep 2: 1. Gewoon lekker schilderen - 2. Ik vlieg - 3. Stenen stof - 4. Het toverduel - 5. Een vrolijk beest - 6. Herfst - 7. Mijn eigen letterstorm - 8. Ik en mijn hond - 9. Familie - 10. Monsters - 11. Inpakken - 12. Cadeautje op mijn hoofd - 13. Kerst - 14. Winter - 15. Een schaduwmonster - 16. Dieren op de boerderij - 17. De muzikant - 18. Mijn kleding - 19. Groetjes van de hele dierenfamilie - 20. De dierentuin - 21. Een huis om in te wonen - 22. Trofee - 23. Lente - 24. Richting geven - 25. Paasei - 26. Een koninklijke taart! - 27. Een schat voor een schat - 28. Vaderdag - 29. De geheime tuin - 30. Zomer
De handleiding bevat een algemene inleiding, een jaargroepinleiding, de lesbeschrijvingen en de kopieerbladen.
Doelgroep: 2de en 3de kleuterklas
Keywords: Beeldende vorming -- Kleuteronderwijs