Moet je doen : beeldende vorming : groep 3 : handleiding - van Baaren, Rolanda, ....-; van Dijk, Patricia, ....-; Hunziker, Martin, ....-; De Groot, Ino, ....- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Bij de module beeldende vorming krijgen de leerlingen tal van uitdagende en aansprekende opdrachten. Ze gaan hiervoor op zoek naar hun eigen oplossing. Centraal in die zoektocht staat altijd een kunstwerk. Een kunstwerk met een verhaal en een betekenis voor kinderen. Zo wordt de opdracht voor de leerlingen betekenisvol en worden ze uitgenodigd om te (leren) verbeelden. Kleuren, knippen, tekenen, vouwen, zagen; het zijn allemaal vaardigheden die leerlingen in deze module leren.
Lessen in de handleiding: 1. Sporen van de dansende kwast - 2. Maak je eigen beest - 3. De kop - 4. Heerlijk! - 5. Feestkleding - 6. Herfst - 7. Mensfiguur - 8. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet - 9. Acrobaat - 10. De vriendelijke reus - 11. Mensfiguren tekenen - 12. De Sintanic - 13. Een schuilplaats - 14. Winter - 15. De bevroren sloot - 16. De stoel - 17. Kop van de draad - 18. Diermens, mensdier - 19. Stilleven - 20. Ik heb voor jou een verrassing - 21. Stenen zelfportret - 22. Ik ben een letter (strip 1) - 23. Kijk, ik maak een salto (strip 2) - 24. Lente - 25. Pasen - 26. Oranje boven! - 27. Heppie familie - 28. De kleine prins - 29. Ik maak voor jou een mooi boeket - 30. De dolle verhuizing (1) - 31. De dolle verhuizing (2) - 32. Een gezicht - 33. De brug - 34. Groeten uit mijn groep - 35. Ik plak mijn eigen postzegel - 36. Nooit meer opruimen - 37. De markt - 38. Onderwaterwereld - 39. verplaatsen - 40. Op vakantie met de tent.
Doelgroep: 1ste leerjaar
De handleiding bevat een algemene inleiding, een jaargroepinleiding, de lesbeschrijvingen en de kopieerbladen.
Keywords: Beeldende vorming -- Basisonderwijs