Moet je doen : beeldende vorming : groep 4 : handleiding - van Baaren, Rolanda, ....-; van Dijk, Patricia, ....-; Hunziker, Martin, ....-; De Groot, Ino, ....- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Bij de module beeldende vorming krijgen de leerlingen tal van uitdagende en aansprekende opdrachten. Ze gaan hiervoor op zoek naar hun eigen oplossing. Centraal in die zoektocht staat altijd een kunstwerk. Een kunstwerk met een verhaal en een betekenis voor kinderen. Zo wordt de opdracht voor de leerlingen betekenisvol en worden ze uitgenodigd om te (leren) verbeelden. Kleuren, knippen, tekenen, vouwen, zagen; het zijn allemaal vaardigheden die leerlingen in deze module leren.
Lessen in de handleiding: 1. Sporen van snelle dieren - 2. Spiegelbeest - 3. Fruitmens - 4. Schilder : Heerlijk! - 5. Vlieg er eens uit - 6. Herfst - 7. Mensfiguur - 8. Een stukje van de puzzel - 9. Acrobaat op de fiets - 10. De reus komt op visite - 11. Mensfiguren tekenen - 12. Sint Fitness - 13. Een verhaal - 14. Winter - 15. De ijsbaan - 16. Dierenstandbeeld - 17. Draadfamilie - 18. Mensdier - 19. Stillevens in actie - 20. Ik heb voor jou een verrassing - 21. Moederdag - 22. Knuffie (striptekenen 1) - 23. Ik ben een stripfiguur (striptekenen 2) - 24. Lente - 25. (Klei)eierdopje - 26. Oranje boven - 27. Heppie familie - 28. Ra, ra, wie ben ik? - 29. Bloemenveld - 30. De orgeldraaier (1) - 31. De orgeldraaier (2) - 32. Droomhuis op een droomplek - 33. De toren - 34. Groeten uit mijn school - 35. Waar gaat die zegel heen? - 36. Een gezellig huis - 37. De markt - 38. Pimp je dier - 39. Animatie: Verwisselen - 40. Op vakantie met de caravan.
De handleiding bevat een algemene inleiding, een jaargroepinleiding, de lesbeschrijvingen en de kopieerbladen.
Doelgroep: 2de leerjaar
Keywords: Beeldende vorming -- Basisonderwijs