Moet je doen : beeldende vorming : groep 5 : handleiding - van Baaren, Rolanda, ....-; van Dijk, Patricia, ....-; Hunziker, Martin, ....-; De Groot, Ino, ....- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Bij de module beeldende vorming krijgen de leerlingen tal van uitdagende en aansprekende opdrachten. Ze gaan hiervoor op zoek naar hun eigen oplossing. Centraal in die zoektocht staat altijd een kunstwerk. Een kunstwerk met een verhaal en een betekenis voor kinderen. Zo wordt de opdracht voor de leerlingen betekenisvol en worden ze uitgenodigd om te (leren) verbeelden. Kleuren, knippen, tekenen, vouwen, zagen; het zijn allemaal vaardigheden die leerlingen in deze module leren.
Lessen in de handleiding: 1. De walvis - 2. Grondvormen dieren - 3. Je nieuwe dorp - 4. Plaatwerk - 5. Dubbel feest - 6. In het bos - 7. Ik ben een filmster - 8. Hutten bouwen (1) - 9. Hutten bouwen (2) - 10. Hutten bouwen (3) - 11. ik kom bij je eten - 12. Sint ingognito - 13. Kerst op een kaartje - 14. Winter - 15. Mensfiguren tekenen - 16. Groeten uit mijn wijk - 17. Geen gewoon doosje - 18. Kiezelstenen in klei - 19. Mensfiguur - 20. Ik wil weer vakantie - 21. Bèr, het monster van Maastricht - 22. Wij zijn vriendjes (striptekenen 1) - 23. Een goede verstopplek (striptekenen 2) - 24. Lente - 25. de groeiplaat - 26. Hoedje van ... - 27. Deze moeder verdient een medaille - 28. Ik en papa - 29. Waar gaat de reis naartoe? - 30. Feesthanden - 31. De tuinman - 32. Jouw favoriete drankenspuwer - 33. Mijn trouwe vriend - beschermer - 34. Mijn gezin - 35. Het Prinsenkind (1) - 36. het Prinsenkind (2) - 37. Graffiti - 38. Zomer - 39. Animatie : vervormen - 40. Laat je zolen zien.
De handleiding bevat een algemene inleiding, een jaargroepinleiding, de lesbeschrijvingen en de kopieerbladen.
Doelgroep: 3de leerjaar
Keywords: Beeldende vorming -- Basisonderwijs