Moet je doen : beeldende vorming : groep 6 : handleiding - van Baaren, Rolanda, ....-; van Dijk, Patricia, ....-; Hunziker, Martin, ....-; De Groot, Ino, ....- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Bij de module beeldende vorming krijgen de leerlingen tal van uitdagende en aansprekende opdrachten. Ze gaan hiervoor op zoek naar hun eigen oplossing. Centraal in die zoektocht staat altijd een kunstwerk. Een kunstwerk met een verhaal en een betekenis voor kinderen. Zo wordt de opdracht voor de leerlingen betekenisvol en worden ze uitgenodigd om te (leren) verbeelden. Kleuren, knippen, tekenen, vouwen, zagen; het zijn allemaal vaardigheden die leerlingen in deze module leren.
Lessen in de handleiding: 1. Ik ga vliegen met ... - 2. Grondvormen dieren - 3. Je nieuwe huis - 4. Plaatwerk - 5. Franciscus Van Assisi - 6. Herfstkronkel - 7.Ik ben een ... - 8. Hutten bouwen (1) - 9. Hutten bouwen (2) - 10. Hutten bouwen (3) - 11. Eet smakelijk - 12. Het leven van Sinterklaas - 13. Kerst op een postzegel - 14. Het Behouden Huys - 15. Mensfiguren tekenen - 16. Groeten uit mijn stad - 17. Niet meer te herkennen - 18. Muurtekening - 19. Mensfiguur - 20. Vakantie - 21. Reuzenbeesten - 22. Wauuuw! (striptekenen 1 ) - 23. Vroooaam! (striptekenen 2) - 24. Lente - 25. Begin en einde, begin en einde, ... - 26. Hoedje van ... - 27. Deze moeder verdient een onderscheiding - 28. Vaderdag - 29. Snelle letters - 30. Vliegende handen - 31. De vogelverschrikker - 32. Gaap, ik slaap - 33. Mijn held, mijn mascotte - 34. Mijn familie aan tafel - 35. Het Prinsenkind (1) - 36. Het Prinsenkind (2) - 37. Graffiti - 38. Het verhaal van de zandsculptuur - 39. Animatie: Transformatie - 40. Skateboard!
De handleiding bevat een algemene inleiding, een jaargroepinleiding, de lesbeschrijvingen en de kopieerbladen.
Doelgroep: 4de leerjaar
Keywords: Beeldende vorming -- Basisonderwijs