Moet je doen : beeldende vorming : groep 7 : handleiding - van Baaren, Rolanda, ....-; van Dijk, Patricia, ....-; Hunziker, Martin, ....-; De Groot, Ino, ....- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Bij de module beeldende vorming krijgen de leerlingen tal van uitdagende en aansprekende opdrachten. Ze gaan hiervoor op zoek naar hun eigen oplossing. Centraal in die zoektocht staat altijd een kunstwerk. Een kunstwerk met een verhaal en een betekenis voor kinderen. Zo wordt de opdracht voor de leerlingen betekenisvol en worden ze uitgenodigd om te (leren) verbeelden. Kleuren, knippen, tekenen, vouwen, zagen; het zijn allemaal vaardigheden die leerlingen in deze module leren.
Lessen in de handleiding: 1. Coole runners - 2. Onbeschrijfelijke wezens - 3. Land- en zeekaarten - 4. Kijk, dit ben ik - 5. Jouw dier op een voetstuk - 6. In de storm - 7. Geld - 8. Mensfiguren - 9. Dansen - 10. Graffiti - 11. Letterkunst - 12. Het huis van de Sint - 13. De vlucht naar Egypte - 14. Winter - 15. Plaatwerk - 16. Diermensen - 17. Glas-in-lood I - 18. Glas-in-lood II - 19. De groeten uit mijn wereld - 20. Kalligrafie - 21. Het grote dansfeest - 22. Kijk eens onder water - 23. Gezicht - 24. Lente - 25. Pimpen - 26. Statieportret - 27. Ik zou je 't liefste in een doosje willen doen - 28. Vaderdag - 29. Ogen op de horizon - 30. Stad na een orkaan - 31. Weggetje - 32. Elfen - 33. Complementaire kleuren - 34. Veel weinig - 35. Met uitzicht op zee - 36. Ogen in mijn achterhoofd - 37. Visueel dagboek - 38. Zomerfeest - 39. Kijkkast - 40. De heenreis.
De handleiding bevat een algemene inleiding, een jaargroepinleiding, de lesbeschrijvingen en de kopieerbladen.
Doelgroep: 5de leerjaar
Keywords: Beeldende vorming -- Basisonderwijs