Moet je doen : beeldende vorming : groep 8 : handleiding - van Baaren, Rolanda, ....-; van Dijk, Patricia, ....-; Hunziker, Martin, ....-; De Groot, Ino, ....- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Bij de module beeldende vorming krijgen de leerlingen tal van uitdagende en aansprekende opdrachten. Ze gaan hiervoor op zoek naar hun eigen oplossing. Centraal in die zoektocht staat altijd een kunstwerk. Een kunstwerk met een verhaal en een betekenis voor kinderen. Zo wordt de opdracht voor de leerlingen betekenisvol en worden ze uitgenodigd om te (leren) verbeelden. Kleuren, knippen, tekenen, vouwen, zagen; het zijn allemaal vaardigheden die leerlingen in deze module leren.
Lessen in de handleiding: 1. Coole runners - 2. Onbeschrijfelijke wezens - 3. Zeemonsters op de kaart - 4. Kijk, dit ben ik! - 5. Jouw dier in beeld - 6. Schuilen - 7. Geld - 8. Mensfiguur - 9. Dansen - 10. Jouw afdruk op de stoep - 11. Letterkunst - 12. Sint heeft gebeld - 13. De aanbidding - 14. Winter - 15. Plaatwerk - 16. Sfinx - 17. Glas-in-lood I - 18. Glas-in-lood II - 19. Groeten vanuit mijn planeet - 20. Kalligraferen - 21. Het grote dansfeest - 22. Kijk eens onder water - 23. Gezicht - 24. Kleren maken de man/de vrouw - 25. het nieuwe leven in de stad - 26. Statieportret - 27. Cd-hoesje - 28. Vaderdag - 29. ogen op de horizon - 30. De nieuwe stad - 31. Het kronkelweggetje - 32. Elfen en trollen - 33. Diepte in drie lagen - 34. Veel weinig - 35. 360 graden gedraaid - 36. Ogen in je achterhoofd - 37. Visuele nieuwsreportage - 38. Zomerfeest - 39. Kijkkast - 40. De terugreis.
De handleiding bevat een algemene inleiding, een jaargroepinleiding, de lesbeschrijvingen en de kopieerbladen.
Doelgroep: 6de leerjaar
Keywords: Beeldende vorming -- Basisonderwijs