Leren en onderwijzen : inleiding tot de algemene didactiek : commentaren voor lectoren. - Standaert, Roger, 1945-; Troch, Firmin, ....-; Peeters, Inge, ....- (Leuven : Acco, 2012)
Commentaren voor lectoren wil, aansluitend bij het handboek, de lector in de lerarenopleiding extra didactisch materiaal aanbieden. Naast extra leerinhoud die de inleiding van algemene didactiek verbreedt en verdiept, worden er tal van bijkomende taken voor de studenten/cursisten gepresenteerd.
Een heldere inleiding tot de algemene didactiek. Leraren in opleiding kunnen het bijbehorende cursusboek gebruiken; het onderhavige boek is bedoeld voor hun docenten: de lectoren aan de lerarenopleiding. Bij veel onderwerpen wordt de geschiedenis van een idee weergegeven, of extra informatie zoals over Freinetscholen. Lectoren kunnen hun didactische lessen daarmee verrijken. Zij kunnen ook hun voordeel doen met de vele ideeën voor oefeningen die met de leraren in opleiding kunnen worden gedaan. Deze herdruk is op verschillende plaatsen aangevuld, herzien en geactualiseerd. (Dr. H.J.M. van Bemmel) © NBD Biblion
Commentaren voor lectoren wil, aansluitend bij het handboek, de lector in de lerarenopleiding extra didactisch materiaal aanbieden. Naast extra leerinhoud die de inleiding van de algemene didactiek verbreedt, worden er tal van bijkomende taken voor de studenten gepresenteerd.
Keywords: Didactiek