Moet je doen : muziek : groep 1-2 : handleiding - Haverkort, Frans, 1959-; van der Lei, Rinze, 1949-; Haverkort, Frans, 1959-; Noordam, Lieuwe, ....-; Kratsborn, Suzanne, ....-; Van Rijsewijk, Marianne, 1960- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Lessen in de handleiding voor groep 1 : Knuffels - In de klas - Optocht - Rikketikketik, het regent - Kleuren in het bos - Kabouters - Spelen met pittenzakken - Wie niet lopen wil - Een pakje van de Sint - Kerst - De poppenmaker - Sneeuw - Reusje - Bolletjes - Ochtendgymnastiek - Clowns - De verschrikkelijke vlieg - Vlinders - De olifant - In de zee
Lessen in de handleidng voor groep 2 : Tellen - In het huis - Spinnen - Luister naar de wind - Drummen - Een muziekfeestje - Waarom gaan mijn handen zo? - Circuspaarden - Het pietenorkest - De kerstboom - Houthakkertjes - Winter bibber bibber - Teddybeer - Rode stippen op een ei - Eendjes in het voorjaar - De stoomtrein - De krokodil - Kleuterpop - Fantasiefiguren - Indianen - Kopieerbladen - Discografie
De module muziek neemt leerlingen mee op een muzikale reis en richt zich op zingen, luisteren, muziek maken, vastleggen en bewegen. Door de verschillende activiteiten is muziek echt een doe-vak. De leerlingen doen op een speelse en leuke manier kennis, inzicht en vaardigheden op en leren een mening te vormen over muziek.
De handleiding bevat 20 uitgewerkte lessen, met een inleiding, lesbeschrijvingen, kopieerbladen en beoordelings- en registratieformulieren. Op de 3 audio-CD's staan alle liederen, luister- en musiceervoorbeelden en muzikale begeleidingen.
Doelgroep: kleuters
Keywords: Muzikale vorming -- Kleuteronderwijs