Moet je doen. Muziek. Groep 8. - Haverkort, Frans, 1959-; van der Lei, Rinze, 1949-; Noordam, Lieuwe, ....-; van Eerden, Hans, ....-; Scholten, Marinus, ....-; Hogeboom, Martin, ....-; Van Rijsewijk, Marianne, 1960- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Projecten en lessen in de handleiding
Muziek van de Caraïben - Wat doet muziek met jou? - Toetsinstrumenten - Project : Muziek bij reclame - Stemmen uit Afrika - Muziek op papier - Samen muziek maken - Project : Muziek in de buurt - Verdriet - Feyenoord en Ajax - Muziek van de katoenvelden - Project : Hoe bedenk je het? - Muziek uit Amerika - Variatie - Popmuziek van vroeger en nu - Project : Hitlijst - Filmmuziek - Samba - Musical - Project : Quiz
1 Cd
De module muziek neemt leerlingen mee op een muzikale reis en richt zich op zingen, luisteren, muziek maken, vastleggen en bewegen. Door de verschillende activiteiten is muziek echt een doe-vak. De leerlingen doen op een speelse en leuke manier kennis, inzicht en vaardigheden op en leren een mening te vormen over muziek.
De handleiding bevat 20 uitgewerkte lessen, met een inleiding, lesbeschrijvingen, kopieerbladen en beoordelings- en registratieformulieren. Op de audio-CD staan alle liederen, luister- en musiceervoorbeelden en muzikale begeleidingen.
Keywords: Contains audio-visual material; Didactic material; Schoolbooks