Roze wolk. (Heverlee : Fara vzw, 2013)
Elk groepje spelers wordt tijdens het Roze Wolk spel een heus personage dat geconfronteerd wordt met een (on)geplande zwangerschap. Het verhaal van het personage wordt concreter doorheen de verschillende fasen van het spel: de ontdekking en bekendmaking van de zwangerschap, de eigenlijke zwangerschap, de geboorte en het jonge ouderschap. Bij elk goed antwoord en elke correct uitgevoerde opdracht ontvangen de jongeren een suikerboon. Het spel en de personages geven voldoende voer voor reflectie en nabespreking.
Het nieuwe Roze Wolk spel van Fara is een educatief en interactief spel voor de 2de en 3de graad secundair onderwijs. Het kan ook gespeeld worden met jongeren tussen 14 en 18 jaar uit leefgroepen van voorzieningen bijzondere jeugdzorg of in het kader van vormingsactiviteiten met jongeren. Het Roze Wolk spel draag het Trusty-label voor jeugdinformatie en wordt ondersteund door het Centrum Informatieve Spelen. Het Roze Wolk spel biedt de mogelijkheid om jongeren te sensibiliseren over de impact van een zwangerschap of een kind op hun jonge leven en dit aan de hand van kennisvragen en doe-opdrachten. Fara wil een realistisch en vooral genuanceerd beeld geven van zowel de mooie als minder fraaie kanten van het jonge ouderschap, zonder daarbij tienerzwangerschap te promoten of te ontraden.
Didactisch materiaal.
Doelgroep: 2de en 3de graad secundair onderwijs
Keywords: Educatieve spellen -- Secundair onderwijs; Zwangerschap -- Tieners