Basisboek interviewen : handleiding voor het voorbereiden en afnemen van interviews - Baarda, Ben (Dirk Benjamin), 1947-; de Goede, Martijn P. M., 1947-2015; Van der Hulst, Monique, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2012)
Basisboek Interviewen is een handleiding voor zowel de voorbereiding op als de uitvoering van open interviews. Het boek is geschikt voor hbo- en wo-studetnen. en voor professionals die voor hun werk interviews afnemen, zoals P&O-functiionarissen, journalisten, artsen en marktonderzoekers. Specifieke voorkennis is niet vereist. Interviews zijn er in allerlei soorten, zoals het therapeutisch gesprek, het functioneringsgesprek, het journalistieke interview en het wetenschappelijk interview. Interviews zijn bedoeld om op een betrouwbare manier informatie te verzamelen. In dit boek leer je hoe je een interview voorbereidt, hoe je open vragen stelt, hoe je ervoor zorgt dat je complete en eerlijke antwoorden krijgt en hoe je omgaat met lastige interviewsituaties.
Keywords: Interviewen; Interviewtechnieken