Tijd over?! : extra oefeningen voor snelle werkers. (Sint-Niklaas : Abimo, 2007)
Enkele leerlingen zijn al klaar met hun opdracht en het is bijna speeltijd… De leerkracht moet even vervangen worden en de leerlingen zitten zonder specifieke opdracht… Een leerling bezeert zich in de klas en moet dringend verzorgd worden… Heen en weer schuiven van stoelen, geroezemoes, potloden die op de grond vallen, leerlingen die nog aan het werk zijn worden gestoord! Met ‘TijdOver?!' kun je op een prettige en leerrijke manier deze problemen aanpakken. ‘TijdOver?!' telt 4 delen, voor elke klas van het 3e tot en met het 6e leerjaar één. Elk boek telt 100 bladzijden (met correctiesleutel) en is goed voor ongeveer 75 opgaven. In elk deel vind je aangepaste oefeningen, waar de kinderen echt naar uitkijken en tegelijk op een speelse manier toch iets van opsteken. De opgaven zijn eenvoudig en voor iedereen toegankelijk zodat alle leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. Het aanbod is zeer gevarieerd en geordend naar: • taaloefeningen i.v.m. taalbeschouwing, begrijpend lezen, spelling, schrijven… • wiskundeoefeningen i.v.m. getallenkennis, bewerkingen, metend rekenen,meetkunde… • wero i.v.m. algemene kennis • allerlei spelletjes, tekenopdrachten, logisch denken enz. Iedereen vindt hierin een haalbare uitdaging en een nuttig tijdgebruik! ‘TijdOver?!' wordt aangeboden in een handige opbergmap, is losbladig en kopieerbaar en bevat een correctiesleutel die gemakkelijk hanteerbaar is voor de leerlingen.
Inleiding - Kopieerbladen - Correctiesleutel
Keywords: Nederlands -- Basisonderwijs; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs; Wiskunde -- Basisonderwijs