Selectie van vakliteratuur voor leidinggevenden en kwaliteitscoördinatoren : managen en leidinggeven, organisatieontwikkeling en verandermanagement, werken en leren. - Wijnen, Theo, ....-; Declercq, Heidi, 1975- (Brussel : Politeia, 2015)
Wie schrijft die blijft, en wie wil bijblijven die leest. Managers, leidinggevenden, stafmedewerkers, projectmedewerkers en mandatarissen worden dan ook overspoeld met vakliteratuur voor de thema's waarvoor zij verantwoordelijkheid dragen. De weg vinden in dit enorme aanbod is een tijdrovende opdracht. En wat honderden hits oplevert, is niet noodzakelijk het meest geschikte boek voor een welbepaalde werkcontext. Een aantal vakspecialisten maakte daarom een selectie van relevante en actuele publicaties en websites voor leidinggevenden en kwaliteitscoördinatoren. Het resultaat is deze handige gids.
Wie schrijft die blijft, en wie wil bijblijven die leest. Managers, leidinggevenden, stafmedewerkers, projectmedewerkers en mandatarissen worden dan ook overspoeld met vakliteratuur voor de thema's waarvoor zij verantwoordelijkheid dragen. De weg vinden in dit enorme aanbod is een tijdrovende opdracht. En wat honderden hits oplevert, is niet noodzakelijk het meest geschikte boek voor een welbepaalde werkcontext. Een aantal vakspecialisten maakte daarom een selectie van relevante en actuele publicaties en websites voor leidinggevenden en kwaliteitscoördinatoren. Het resultaat is een handige gids, opgebouwd in drie hoofdthema's: - Managen en leidinggeven - Organisatieontwikkeling en verandermanagement - Werken en leren Een korte inleiding en/of samenvatting geeft een beeld van de essentie van het boek of het artikel. De samenvattingen werden alfabetisch ondergebracht bij een subthema. Zoeken naar een concreet onderwerp kan via het hoofd- of subthema of via een trefwoord in de trefwoordenlijst. De gids bevat bovendien een cd-rom met links naar een selectie van websites.
Inhoudsopgave : Deel 1: Managen en leidinggeven 1.1 Strategie en planning 1.2 Resultaatgerichtheid en resultaatgericht werken: sturing en beïnvloeding 1.3 Effectief leidinggeven: effectief leiderschap 1.4 Samenwerken en communicatie 1.5 Personeelsbeleid (HRM) en opleidingsbeleid (HRD) Deel 2: Organisatieontwikkeling en verandermanagement 2.1 Cultuur en cultuurbeïnvloeding 2.2 Kwaliteitsmanagement en -verbetering: kwaliteit van dienstverlening, methoden en instrumenten voor kwaliteitszorg 2.3 Begeleiden van veranderingsprocessen Deel 3: Werken en leren 3.1 Lerende organisatie 3.2 Werken, leren en verbeteren: VTO-beleid 3.3 Methoden en werkvormen m.b.t. leren en verbeteren
Keywords: Kwaliteitszorg -- Bibliografieën