Succesvol projectmanagement in IT : fundamenten voor team en manager - Albertijn, Micha, ....-; Van Riel, Karolien, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2014)
Succesvol projectmanagement in IT stoomt studenten toegepaste informatica klaar voor projectmatig teamwerk binnen een IT-context. Deel 1 geeft een grondige inleiding in de fundamenten van het projectmanagement. Wat is een project? Wat zijn deliverables? Uit welke activiteitsstromen en fases bestaan projecten? Deel 2 neemt die fases grondiger onder de loep vanuit het oogpunt van het projectteam en bespreekt daarbij consequent doel, rollen, verantwoordelijkheden, deliverables, afhankelijkheden en aandachtspunten. Deel 3 bekijkt de fases ten slotte vanuit het standpunt van de projectmanager. De auteurs gidsen de lezer langs de belangrijkste methodologieën en tools en schenken bijzondere aandacht aan het concept change management. Van concept tot turnover, van agile tot SCRUM: Succesvol projectmanagement in IT biedt een grondige inleiding in het projectmanagement voor iedereen die IT-projecten opvolgt en managet. Op de bijbehorende website verschijnen onder andere een interactieve matrix, cases uit de praktijk, een literatuurlijst en een overzicht van nuttige weblinks. De auteurs gidsen de lezer langs de belangrijkste methodologieën en tools en schenken bijzondere aandacht aan het concept change management. Van concept tot turnover, van waterfall tot SCRUM: Succesvol projectmanagement in IT biedt een grondige inleiding in het projectmanagement voor iedereen die IT-projecten opvolgt en managet.
Deel 1 De context van projectmatig werken Hoofdstuk 1 Projecten identificeren Hoofdstuk 2 Projecten aanpakken Hoofdstuk 3 Organiseren tot projectmatig werken Deel 2 Projecten opleveren Hoofdstuk 4 Process requirements Hoofdstuk 5 Het concept Hoofdstuk 6 Planning Hoofdstuk 7 Ontwerp Hoofdstuk 8 Implementatie Hoofdstuk 9 Test Hoofdstuk 10 Ontwikkelstrategieën Hoofdstuk 11 Turnover Deel 3 Projecten leiden Hoofdstuk 12 Projecten initiëren Hoofdstuk 13 Projecten plannen Hoofdstuk 14 Projecten uitvoeren Hoofdstuk 15 Projecten opvolgen Hoofdstuk 16 Projecten afsluiten
Keywords: Informatietechnologie; Projectmanagement