Vooruit met die bank! Een klare kijk op je geld : derde graad basisonderwijs [: lespakket]. (Brussel : KBC, 2010)
Op een verstandige manier omgaan met geld; het krijgt meer en meer aandacht. Een goede zaak. Want als jongeren later bewuste financiële consumenten willen worden, die weloverwogen keuzes kunnen maken, is het belangrijk dat ze de nodige basiskennis krijgen van financiële onderwerpen. Vanuit de onderwijswereld is er regelmatig vraag naar didactisch materiaal over financiële thema's om te kunnen gebruiken in de lessen. Voor de redactie van deze lespakketten heeft KBC intensief samengewerkt met educatieve uitgeverij Van In. Het accent ligt op herkenbaarheid, toegankelijkheid, kennis, oefeningen en plezier. In het pakket voor het basisonderwijs maken de leerlingen kennis met algemene financiële begrippen. Dat gaat van de geschiedenis van geld en een overzicht van de verschillende betaalmiddelen tot zinvol omspringen met zakgeld. Twee personages (Koen en Marieke) zorgen voor een rode draad in het lespakket. Het pakket is modulair opgebouwd en berekend op ongeveer vier lestijden.
Een compleet lespakket is samengesteld uit 28 werkbundels voor de leerlingen (16 pagina's, vierkleurendruk); een educatief spel (7 spelborden); een klas-cd-rom met 3 educatieve filmpjes, begeleidende lesteksten voor de leerkracht en een correctiesleutel voor de oefeningen.
Keywords: Banken -- België; Geld