Praktijkboek innoverend hoger onderwijs - Van Petegem, Peter, 1961-; Geyskens, Jelle, ....- (Leuven : LannooCampus, 2015)
De voorbije jaren heeft het hoger onderwijs verscheidene veranderingen doorgemaakt. Dat betekent dat ook de taken en doelstellingen van het onderwijzend personeel anders benaderd worden. Dit boek wil docenten hoger onderwijs en onderwijsondersteuners een stevige basis bieden om die innovaties door te voeren in hun onderwijspraktijk. Om aan te sluiten bij de beleidsverwachtingen, is het boek gestructureerd volgens de resultaatgebieden uit de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). Zo gaat het achtereenvolgens in op onderwijsontwikkeling en toetsing, onderwijsuitvoering en -evaluatie, en participatie in de onderwijsorganisatie. Praktijkboek innoverend hoger onderwijs ondersteunt zowel de docent die een concreet opleidingsonderdeel wil vormgeven of aanpassen, als degene die een innoverende bijdrage wil leveren op het niveau van een opleiding als geheel. Het boek is daarom ook bijzonder geschikt voor onderwijsondersteuners. Daarnaast kan het ook voor de student in de lerarenopleiding als een praktische inspiratiebron dienen.
Keywords: Hoger Onderwijs -- Vlaanderen; Hoger onderwijs