Framework voor integraal risicomanagement. - Gwosdz, Vicky, ....-; Keuleneer, Luc, 1959- (Antwerpen : Standaard, 2008)
Risicobeheer is een uitgebreid proces dat tot elk niveau van de onderneming en tot elke afdeling doordringt. Het eerste deel behandelt de verschillende risico's (strategische, financiële, operationele risico's en compliance- en integriteitsrisico's) en de manier waarop financiële instellingen met die risico's omgaan. Het tweede deel gaat dieper in op de organisatie van een dergelijk risicobeheer, o.a. op de manier waarop het in control zijn van de onderneming vastgesteld kan worden en op hoe een geïntegreerd risicobeheer kan helpen bij het bestrijden en detecteren van fraude. Deel drie behandelt het juridisch perspectief van risicomanagement en gaat dieper in op de taak en de aansprakelijkheid van het bestuur. In het laatste deel komen verschillende cases over risicobeheer aan bod.
Keywords: Risicomanagement