Leerbeest 3.0 : leren leren 12+. - Deneve, Marcella, ....-; Van Cauwelaert, Justine, ....-; Vanroye, Dave, ....- (Averbode : Altiora, 2014)
Leerbeest 3.0 is een praktisch boek voor alle leerlingen van de 1e graad. Hoe plan je? Hoe kun je goede notities nemen? Hoe leer je je les? Hoe bereid je examens voor? Hoe verzamel je informatie om een werkje of spreekbeurt te maken? Hoe analyseer je je fouten? De succesuitgave is toe aan een derde update na tal van herdrukken! De inhoud werd volledig geactualiseerd op basis van nieuw wetenschappelijk onderzoek en speelt in op de nieuwste tendensen in het onderwijs. Bovendien wordt het gedrukte boek aangevuld met digitaal materiaal dat de leerling ondersteunt bij het uitwerken van een goede leerstrategie. De tekst is geschreven in een taal op maat van de leerling en verpakt in kleine deeltjes die vlot in de les kunnen worden geïntegreerd of door leerlingen zelfstandig kunnen worden verwerkt.
Keywords: Studievaardigheden -- Secundair onderwijs