Vragen van startende leerkrachten : en het antwoord van hun ervaren collega's - Desodt, Stef, ....- (Leuven : Acco, 2015)
Hoe word je een gepassioneerde leerkracht? Waar kun je tijdens je eerste lesdagen best alert voor zijn? Hoe pak je leerproblemen bij leerlingen aan? Hoe kun je van je ervaren collega's iets opsteken? Waar let je op tijdens het oudercontact? Hoe ga je om met kritiek van ouders? Als leerkracht in opleiding, stagiair of beginnende leerkracht komt er enorm veel op je af. Geen wonder dat je dan met heel wat vragen zit, over jezelf als leerkracht, over je omgang met de leerlingen, de collega's en de directie en over de school waar je terechtkomt. Met dit boek zit je alvast goed! Je krijgt een antwoord op de meest gestelde vragen van leerkrachten die voor het eerst voor de klas staan, of die nog maar kort lesgeven. De antwoorden op die vragen zijn gebaseerd op vele getuigenissen van kleuteronderwijzers, leerkrachten in lager en secundair onderwijs, directies en ouders. Vragen van startende leerkrachten zit boordevol praktische tips om problemen een stapje voor te zijn.
Keywords: Leraren