Gl&schr : dyslexie bij +16-jarigen: test voor Gevorderd Lezen & SCHRijven. - Depessemier, Pieter, ....-; Andries, Caroline, 1955- (Antwerpen : Garant, 2009)
Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk om te kunnen navigeren in onze maatschappij. In uiteenlopende contexten (school, werk, vrije tijd, verkeer ') heeft men deze vaardigheden voortdurend nodig. Niet iedereen slaagt er echter in om het lees- en schrijfproces voldoende onder de knie te krijgen, wat vaak moeilijkheden en frustraties met zich meebrengt. In de hulpverlening is er ruime aandacht voor deze problemen. Wat tot op vandaag nog ontbrak was genormeerd Nederlandstalig materiaal om +16-jarigen te diagnosticeren. Met deze publicatie wordt deze leemte ingevuld. Zowel tests ter beoordeling van het lezen en spellen, als materiaal om de belangrijkste deelvaardigheden te evalueren komen aan bod. In deze handleiding wordt het theoretische model over lezen en schrijven toegelicht en worden de constructie, instructie en interpretatie van de tests uitgewerkt. In de bijhorende website is al het testmateriaal opgenomen en is het mogelijk de ruwe scores in percentielscores omzetten. (Bron: covertekst)
Keywords: Dyslexie; Leesstoornissen -- Secundair onderwijs