Juf, wat voor dag is het vandaag? : themaspelen voor lichamelijke opvoeding in de basisschool. - Koppelaar, Maud, ....- (Leuven : Acco, 2011)
Dit is een ideeënboek waarin verschillende spelen beschreven staan. In het boek zijn zeven themadagen uitgewerkt voor 6- tot 12-jarigen. Door het gebruik van bijzondere materialen en fantasie beleven de kinderen extra plezier met de spelen. Alle spelen zijn in de praktijk getoetst en aangepast. Het boek is bedoeld voor begeleiders in het bewegingsonderwijs en buitenschoolse opvang (BSO) en voor studenten uit de opleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO), Centrale Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) en Lerarenopleiding basisonderwijs. Doelstelling van dit boek is het speelplezier van kinderen vergroten en op een plezierige manier vaardigheden oefenen. Tevens is het een alternatief voor gangbare spelen in de gymlessen, zodat kinderen nieuwe en leuke uitdagingen binnen de lessen ervaren. (Bron: covertekst)
Overzicht van de thema's: Duck Day - Indiana Jones - Kampioenendag - Gehaktdag - Wuppiedag - Grote-Oceaandag - Sinterklaas-wuppiedag.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs; Spelen -- Basisonderwijs