De samenleving bekijken : een sociologische kennismaking - Trips, Jaak, ....- (Gent : Academia Press, 2011)
Dit boek is een handboek sociologie speciaal bedoeld voor studenten in een professionele bacheloropleiding (journalistiek, verpleegkunde, maatschappelijk werk, onderwijs, communicatie, ...). De sociologische wetenschap komt uitvoerig aan bod, geïllustreerd met talrijke voorbeelden uit recent onderzoek en actuele feiten en gebeurtenissen. De student ziet zo perfect hoe sociologische benaderingen kunnen worden gebruikt voor de eigen beroepspraktijk.
Keywords: Sociologie