Visueel presenteren : het ontwerpen van presentaties die overtuigen - Roam, Dan, ....- (Deventer : Vakmedianet, 2014)
Voor de meesten van ons is het geven van een presentatie een zenuwslopend proces. Maar volgens Dan Roam, de visuele communicatie-expert en veelgeprezen auteur van Op de achterkant van een servet, hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Alles wat je moet doen is het principe toepassen dat je al op de kleuterschool leerde: laat zien en vertel. In dit korte maar krachtige boek, introduceert Dan Roam een nieuwe reeks tools om uitzonderlijke presentaties te ontwerpen. Je komt alles te weten over het begrijpen van je publiek, het organiseren van je content, het opbouwen van een heldere verhaallijn, en het maken van effectieve visuals. En je krijgt drie fundamentele regels onder de knie: 1. Als je de waarheid vertelt, maak je verbinding met je publiek, raak je gepassioneerd en krijg je zelfvertrouwen. 2. Als je een verhaal vertelt, maak je complexe concepten duidelijk, maak je ideeën onvergetelijk en betrek je iedereen erbij. 3. Als je plaatjes gebruikt, zien mensen precies wat je bedoelt, houd je de aandacht van je publiek vast en ban je verveling uit. Dan Roam put in dit boek uit ideeën die hij in meer dan twee decennia heeft verfijnd, als prijswinnende presentator die overal met zijn whiteboard is geweest, van Fortune 500 bedrijven tot kleine startups en het Witte Huis. Zijn andere boeken zijn Het uitgevouwen servet en Bla Bla Bla. Visueel presenteren is de Nederlandse vertaling van Show and Tell.
Show & tell : how everybody can make extraordinary presentations
Keywords: Presentaties -- Visueel