Hoe goed doe ik het als leraar? : PDCA als kwaliteitsmaatje. - Ros, Herman, ....- (Mechelen : Plantyn, 2009)
Leraren evalueren voortdurend hun leerlingen, maar zijn ze ook kritisch voor zichzelf? Je eigen functioneren in vraag kunnen stellen en bijsturen' is één van de tien basiscompetenties die de overheid van een goede leraar verwacht. Wie kritisch is voor zichzelf, zet daarmee een proces van interne kwaliteitszorg (IKZ) op gang. Handige leidraad is de PDCA-cyclus, een verbeterspiraal in vier stappen: plan, do, check en act. Wil je zelf van ‘plan' en ‘do' naar ‘check' en ‘act'?
Test : hoe PDCA-gericht ben je?
Verschenen als aflevering 21 van de losbladige publicatie
Keywords: Kwaliteitszorg -- Onderwijs; Leraren