Econo-mysteries : zoektocht naar de grote geheimen van geld en goud - Van Couwenberghe, Mark, ....-; Akmese, Irem, ....-; Alci, Dilara, ....-; Batens, Bart, ....-; Eyskens, Mark, 1933- ([Gent] : Borgerhoff & Lamberigts, 2015)
Vragen over economie, geld en goud, gesteld door leerlingen uit het secundair onderwijs, met antwoorden die interessant kunnen zijn voor een ruim publiek. Waarom drukken we niet gewoon geld bij als het op is? Kan België echt failliet gaan? Waar ligt ons goud ergens opgeslagen? Dàt en nog veel meer vroegen 37 leerlingen en hun leerkracht economie van de Broederschool Humaniora Sint-Niklaas zich af. Zij ontdekten dat economie, geld en goud gehuld zijn in vele mysteries, en dat zij de antwoorden niet altijd vonden in handboeken. Daarom gingen ze er zélf op zoek naar en bundelden ze het resultaat van hun queeste in een boek. Een uniek en totaal ànder handboek economie, voor scholieren, maar ook voor volwassenen die eens écht willlen begrijpen hoe de wereld van handel en geld werkt.
Keywords: Banken; Economie; Geld; Goud