Aanvankelijk en technisch lezen. - Huizenga, Henk, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2011)
Dit inleidende boek uit de reeks 'Taal & didactiek' behandelt de belangrijkste aspecten van het onderwijs in het aanvankelijk en technisch lezen. In 2011 verschijnt de 3e geactualiseerde editie. Aanvankelijk en technisch lezen biedt ondermeer informatie over het leesproces en gaat uitvoerig in op het stimuleren van de geletterdheid bij peuters en kleuters. Er is veel aandacht voor de leesinstructie en de bijbehorende werkvormen. Ook het signaleren en remediëren van leesproblemen komt aan de orde. In een apart hoofdstuk worden de meest recente leesmethodes en benaderingen binnen het leesonderwijs besproken. Deze derde druk is volledig geactualiseerd en aangepast aan de nieuwste methoden en ontwikkelingen. Het technisch lezen heeft een belangrijker plaats gekregen. Er is meer aandacht voor instructie bij technisch lezen, opbrengstgericht werken en trendanalyses. Er zijn praktijkvoorbeelden toegevoegd en de visies op het leesonderwijs komen explicieter aan bod. Hoofdstuk 3 is uitgebreid met de onderwerpen pictolezen, het klankkastje en het werken met prentenboeken.
De website geeft toegang tot online studiehulp bij dit boek, o.a. toetsvragen met feedback, samenvattingen, e-book, en antwoorden van de toepassingsopdrachten.
Keywords: Aanvankelijk lezen