Muizen en ander volk : originele poppen en beesten van stof - van der Spiegel, Wil, ....- (De Bilt : Cantecleer, 1990)
Een boek dat aan iedereen, die een beetje handig is, de mogelijkheid biedt om grappige, geestige dierfiguren te maken. Er is keuze uit diverse muizen, een hond, een kat of egel en beren. Alle dieren hebben een naam gekregen. Foto's en tekeningen tussen de korte, duidelijke en werkbeschrijvende tekst geven bij het maken van een figuur de werkvolgorde aan. Bij elk dierfiguur wordt opgenoemd welk materiaal ervoor nodig is. De te gebruiken gereedschappen worden in de inleiding genoemd. Achter in het boek, dat toch geschreven is om de figuren precies na te kunnen maken, vinden we patronen op ware grootte. De uitgeknipte stofdelen worden met de naaimachine aan elkaar gestikt. Lijf en leden worden daarna met kapok of fiberfill opgevuld. Is de vulling van fiberfill dan is de pop wasbaar. Sommige kledingstukken worden gebreid. Iemand die zelf creatiés van dierfiguren wil maken kan uit dit boek inspiratie opdoen en de techniek leren. Leuke omslagfoto. (S.K. Siegersma) © NBD Biblion
Voorbeeldenboek voor het maken van veertien sier- en knuffelpoppen.
Keywords: Poppen