De leider in de spiegel : 19 inzichten in leiderschap - Marichal, Koen, ....-; Segers, Jesse, ....-; Antwerp Management School (Leuven : Acco, 2015)
Mensen tonen leiderschap wanneer ze verantwoordelijkheid nemen voor verandering in hun omgeving vanuit de overtuiging dat het anders kan of moet. Ze hebben een persoonlijk verhaal. Over de uitdagingen die zich aandienen in de realiteit. Over hun streven naar een hoger belang, een andere toekomst. Ze stellen de status quo in vraag, houden anderen en zichzelf een spiegel voor, zetten de eerste stap en ontwikkelen zichzelf als voorbeeld en instrument van verandering. Ze hebben impact, niet vanuit gezag, maar vanuit authenticiteit en betrokkenheid. Leiderschap is dan ook niet hetzelfde als een leidinggevende functie hebben of macht uitoefenen. Leiderschap heeft geen functieomschrijving. Het is een persoonlijke keuze en naarmate meer mensen die keuze maken ontstaan teams, organisaties en samenlevingen met meer leiderschap. Dit boek draagt daartoe bij door de actuele wetenschappelijke kennis over de complexiteit van leiderschap te koppelen aan tientallen praktijkvoorbeelden en getuigenissen. Het resultaat zijn 19 inzichten over het fenomeen leiderschap die aanzetten tot persoonlijke, kritische reflectie en inspireren tot actie.
Bevat index
Keywords: Leiderschap