Breintrein 3.0 : leren leren 14+ - Peeters, Ludwig, ....-; Deneve, Marcella, ....-; Tino, ....- (Averbode : Averbode, 2015)
Breintrein 3.0 is een actieve gids door het boeiende land van leren leren. De uitgave biedt antwoorden op allerlei vragen zoals: welke veranderingen spelen zich af in mijn puberbrein en hoe ga ik daarmee om? Hoe maak én volg ik een eigen planning? Hoe leer ik grotere gehelen? Informatie en actieve oefeningen stimuleren de leerlingen om een eigen krachtige leermethode te ontwikkelen. In de geactualiseerde versie is er een sterkere online-ondersteuning met links naar nuttige websites, downloadbaar materiaal, oefeningen en wetenschappelijke updates. De leerlingen ontwikkelen gaandeweg belangrijke vaardigheden, zoals het opstellen en uitvoeren van een goede planning, het schematiseren van een tekst, efficiënt memoriseren ... Zo biedt Breintrein 3.0 een hele reeks aanknopingspunten voor betere leerresultaten. Leren leren in de 2e graad is een belangrijke schakel in het verwerven van meer leerzelfstandigheid op een aantal domeinen. Breintrein 3.0 begeleidt leerlingen bij het actief verwerven van nieuwe leermethodes en specifieke vaardigheden.
Keywords: Studievaardigheden -- Secundair onderwijs