Handboek spraakkunst - De Schryver, Johan, ....-; Haeseryn, Walter Jan Maria, 1954-; Rutten, Gijsbert Johan, 1977- (Mechelen : Plantyn, 2014)
Handboek Spraakkunst biedt een beknopt overzicht van de belangrijkste termen van de Nederlandse grammatica, zoals die vooral in de ‘Algemene Nederlandse Spraakkunst' wordt beschreven. Dit naslagwerk is didactisch opgezet, met na elk hoofdstuk een samenvatting en vragen, maar tegelijk heeft het ook het karakter van een referentiewerk. In kaderteksten ontdek je informatie over de herkomst van een aantal termen en achteraan vind je een uitgebreide zeventalige lijst van grammaticale termen (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans en Russisch). Het pakket Handboek Spraakkunst bevat een handboek en een oefenboek (met een sleutel online). Doelgroep zijn studenten in talige opleidingen en professionals die in hun job van correcte taal en foutloze communicatie een erezaak maken.
Keywords: Nederlandse spraakkunst