100 huizen 100 iconen : architectonische meesterwerken vanaf 1900. - Bradbury, Dominic, ....-; Powers, Richard, ....-; Hendriks, Fred, ....- (Tielt : Lannoo, 2009)
100 huizen 100 iconen presenteert honderd van de belangrijkste en invloedrijkste woonhuizen ter wereld, gebouwd in de voorbije honderd jaar. Alle woningen werden ontworpen door designiconen als Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Charles & Ray Eames, Mies van der Rohe, Gerrit Rietveld en moderne toparchitecten als Tadao Ando, Rem Koolhaas en Herzog & de Meuron. - Elke geselecteerde woning was ooit baanbrekend en radicaal. Alle hebben ze een eigen geschiedenis. Dit boek vertelt de vaak intieme verhalen van deze opmerkelijke gebouwen en hun architecten en opdrachtgevers
Bevat registers en bibliografie