Waarom zijn de bananen krom? De onderzoekende houding in bachelor- en masteropleidingen op de hogeschool - Harinck, Frits J. H., ....-; Kienhuis, Jos, ....-; De Wit, Ton, ....- (Antwerpen : Garant, 2009)
Onderzoek heeft een belangrijke positie gekregen in het onderwijs op de hogeschool. Een basisvoorwaarde voor goed praktijkonderzoek is het ontwikkelen van een onderzoekende houding. Dit boek geeft meer inzicht in de onderzoekende houding en bevat tips over het trainen van die houding. Ook worden er voorbeelden gegeven van opdrachten en aanwijzingen voor de organisatorische inbedding. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor docenten en onderwijsmanagers van educatieve opleidingen, maar is eveneens bruikbaar in andere sociaalculturele opleidingen.
Keywords: Hogescholen -- Onderzoek